У школах Кіровоградщини продають прострочені та заборонені цукерки

15.05.2017 09:03
image

У навчальних закладах області виявили порушення у харчуванні дітей, зокрема й реалізацію прострочених продуктів. Про це на апаратній нараді голови ОДА повідомив начальник ГУ Держпродспоживслужби у Кіровоградській області Ігор Бойчук сьогодні, 15 травня, інформує DOZOR.

«На деяких харчоблоках відсутня гаряча проточна вода, незадовільний стан технічного обладнання. Також були виявлені порушення з реалізації харчування дітей. Не визначено відповідальних за харчування у закладах. Не погоджується двотижневе меню. Також не дотримуються сертифікації продукції у шкільних буфетах, наприклад, реалізуються цукерки, які заборонені до реалізації в буфетах. У Бобринецькій школі №1 навіть були виявленні цукерки з вичерпаним терміном придатності», – повідомив Ігор Бойчук.

Як зазначив начальник управління освіти, науки, молоді та спорту ОДА  Володимир Таборанський, перевірка проводилася з кінця березня та весь квітень. За його словами, частина порушень вже ліквідовано.

«Дрібні порушення є практично в половині шкіл.  У кількох школах кожного району є грубі порушення. Зараз ми їх взяли на контроль і перевіримо виконання. Продукти з вичерпаним терміном придатності вже вилучені і вартість цих продуктів компенсують ті люди, які допустили ці порушення. Якщо не було документів на продукти, то зараз вони завозяться з документами. Там, де потрібні кошти на ремонти харчових блоків, обладнання, то зрозуміло, що це все буде робитися до 1 вересня», – зазначив Володимир Таборанський.
image

Комісія виявила прострочені продукти, пошкоджений посуд, неналежні умови утримання продуктів, бруд, відсутність документів та інші порушення.

Як повідомив Володимир Таборанський,  порушникам мають винести попередження, догани, а також у деяких випадках мають компенсувати витрати. Голова ОДА Сергій Кузьменко доручив провести контрольну перевірку протягом тижня, тобто більшість порушень мають ліквідувати за цей час.

Переглядiв: 1522