У школах та дитсадках Кропивницького більше хлопчиків

10.02.2020 07:53

В дитсадках, школах та закладах професійно-технічної освіти більшу частину складають хлопці. Про це медіапорталу DOZOR повідомила консультант з комунікації проекту «Європейська хартія рівності в дії».

За інформацією, дослідження протягом 6 місяців проводила команда КОО ВГО «Асоціація сприяння самоорганізації населення.

За інформацією, аналізували дані за 3 роки, зокрема, 40 дитячих садочків, 40 закладів загальної середньої освіти та 6  установ професійно-технічної освіти.

«Ми можемо констатувати, що у 2019 відчутно зменшилась кількість вихованців дошкілля. Це очікуваний наслідок падіння  народжуваності дітей протягом останніх двох років. Водночас попри скорочення чисельність постійного населення Кропивницького ми констатуємо збільшення кількості учнів  закладів загальної середньої освіти, більшість яких  - хлопці. Такі тенденції треба врахувати при складанні і галузевих програм і загально міських програм з соціального розвитку. Зокрема, Програми розвитку освіти міста Кропивницького»,- зазначає координатор проекту «Європейська хартія рівності в дії» Алла Волошина. 

Домінують хлопці і серед вихованців профтехосвітніх закладів. З 2 тисяч 275 від загальної кількості  - хлопців 1235.

На основі різнобічного аналізу можна контатувати:  хлопчиків  у Кропивницькому народжується більше, ніж дівчаток, але, починаючи із 50-ти річного віку кількість чоловіків стає меншою. Від позначки «20 років» чоловіча смертність у 2-3 рази перевищує жіночу.

Переглядiв: 591