У справі загибелі двох людей на заводі у Кропивницькому призначили експертизу

22.03.2020 11:50

У кримінальній справі щодо нещасного випадку на ТОВ «Придніпровський олійноекстракційний завод», під час якого загинули двоє працівників, призначили експертизу. Про це медіапорталу DOZOR повідомили в суді.

За інформацією, працівники ТОВ «Буденерготорг» виконували роботи по облаштуванню пальового поля та виконання лідерного буріння скважин. Слідчий довів, що внаслідок дії стріли кранової установи зламалася залізобетонна пала. При падінні вона притисла працівників, внаслідок чого вони отримали тілесні ушкодження несумісні з життям, та померли на місці.

Встановлено, що на підставі договору поставки від 28.11.2019 №28.11.2019 року, укладеного між ПАТ «Броварський завод залізобетонних конструкцій» та ТОВ «Придніпровський олійноекстракційний завод» останнім придбано залізобетонні палі С120-35-8 в кількості 144 штуки.

Так, призначили товарознавчу експертизу, на яку необхідні спеціальні знання. Для її проведення надали тимчасовий доступ до оригіналу сертифікату якості виробника на вищевказані залізобетонні палі С120-35-8 (1.1.011.1-10), зазначивши показниками фактичної міцності бетону, за морозостійкістю та водонепроникністю бетону; за марками сталей для арматурних і закладних виробів, у тому числі для монтажних петель; за захистом від корозії, використаний щебінь; протоколу (акту) лабораторних випробувань залізобетонних паль та технічних умов на їх виробництво, які перебувають у володінні ПАТ «Броварський Завод Залізобетонних Конструкцій».

Як раніше повідомляв DOZOR, в обласному центрі на ТОВ «Придніпровський олійноекстракційний завод» загинули двоє людей. Підозрюваних у загибелі працівників затримали.

Переглядiв: 2837