У Суботцях та Знам’янці Другій майже завершили ремонт ділянки дороги М-30

21.07.2023 18:20

У Суботцях та Знам’янці Другій майже завершили ремонт ділянки дороги М-30. Про це повідомляє служба відновлення та розвитку інфраструктури області, інформує медіапортал DOZOR. 

Ще у 2021 році розпочалася масштабна робота з відновлення найдовшої в країні дороги М-30 Стрий – Умань – Дніпро – Ізварине (через мм Вінницю, Кропивницький). В Кіровоградській області ремонтні роботи велися майже на всій протяжності в межах області, однак повномасштабне російське вторгнення завадило завершити розпочате. Втім, одна з підрядних організацій вже у травні поточного року відновила свою діяльність, аби закінчити капітальний ремонт на ділянці дороги км 747+600 – км 760+260, що проходить селищами Суботці та Знам’янка Друга.

Після півторарічної перерви ремонт розпочали досить жвавими темпами і об’єкт готовий вже на 90%. Наразі триває благоустрій територій населених пунктів – влаштування тротуарів та в’їздів у подвір’я, з’їздів з траси, заїзних кишень до об’єктів сервісу, системи водовідведення, підготовка до встановлення зовнішнього освітлення. Попереду – саме встановлення ліхтарів, нанесення розмітки, встановлення знаків та прибирання залишків будматеріалів.

Наразі на об’єкті задіяли 110 робітників та 47 одиниць техніки.

Нагадаємо, на території області капітальні ремонти автомобільних доріг загального користування державного значення призупинено через відсутність фінансування. Утримання мережі автодоріг проводиться виключно за рахунок експлуатації.Дякуємо підрядникам за відповідальне та свідоме ставлення до договірних зобов’язань та потреб населення, адже, без перебільшення, дорога М-30 – це дорога життя, що сполучає захід та схід нашої країни.

Переглядiв: 746