У Світловодську досі не почався опалювальний сезон

01.11.2019 15:03

Ситуацію з початком опалювального сезону у Світловодську обговорили на селекторній нараді за участю прем’єр –міністра України Олексія Гончарука та керівництва Кіровоградської ОДА сьогодні, 1 листопада, інформує медіапортал DOZOR.

Так, у місті опалювальний сезон досі не розпочався. За словами т.в.о. голови облдержадміністрації Світлани Лобанової, проблема виникла через взаємовідносини міської влади Світловодська із ТОВ «Світловодськпобут» та останні рішення правоохоронних та судових органів стосовно діяльності керівництва міста.

Також посадовець повідомила, що до комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації, що при міністерстві юстиції, було направлено низку звернень. Оперативний розгляд та відміна реєстраційної дії щодо СП ТОВ "Світловодськпобут" в частині зміни складу засновників (учасників) дала б змогу розблокувати питання опалювального сезону у місті і оперативно проводити подальші організаційні заходи. Наразі СП ТОВ "Світловодськпобут" є приватним підприємством.

Цю позицію керівництва ОДА підтвердив секретар міської ради Юрій Сапянов і запевнив, що у разі позитивного рішення комісії Мінюсту, депутатський корпус готовий вжити всіх необхідних заходів для початку опалювального сезону. Зокрема, скасування реєстраційної дії щодо 100–відсотків прав власності приватної особи дозволить міській раді надати гарантії для укладення підприємством договору реструктуризації заборгованості за спожитий природний газ з НАК „Нафтогаз України”.

Прем’єр-міністр Олексій Гончарук доручив міністру розвитку громад та територій України Альоні Бабак опрацювати із міністерством юстиції питання винесення на комісію з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації звернень стосовно ТОВ «Світловодськпобут».

  

Переглядiв: 868