У театрі Кропивницького розповіли про плани на майбутній театральний сезон

28.07.2023 14:28

Директор театру ім. М.Кропивницького В’ячеслав Вандрашек під час прес-конференції розповів про плани колективу на наступний театральний сезон. Нині готується одночасно кілька вистав та проектів. Про це він розповів сьогодні, 28 липня, інформує медіапортал DOZOR.

«Ми починаємо паралельно працювати над двома виставами. Перша – «Листи закоханих». Виставу показуватимуть на малій сцені, сама вистава буде трохи незвична. Під час перегляду люди побачать лише двох людей: і за час вистави вони проживуть все життя – від юного віку до глибокої старості. Друга вистава буде відбуватися на великій сцені, я довго мріяв про це. У вашого земляка з Кіровоградщини Олександра Жовна є така цікава робота під назвою «Експеримент». Корифеї, коли починали театральну діяльність і творили цей театр, були експериментаторами, адже починали все з нуля. Мені б хотілося, щоб ми цю традицію продовжували. У нас багато класичних вистав і вони будуть ще нові. А для Олександра Жовни – це перша постановка в театрі. І це буде в нашому театрі. Це подія не тільки для театру, а для усієї країни. Його фільм «Сашенька» займає перші місця на низці фестивалях. Це великий крок вперед. Вистава буде доволі інтимною. Але ми маємо право говорити і творити і право на експеримент», - розповів Вандрашек.

Крім цього, наразі паралельно розпочинається робота над виставою за твором Марка Кропивницького – це буде комедія, яку втілюватиме Євген Скрипник. Також колектив працює над новорічною казкою. Планується створити кілька цікавих локацій для дітей.

«План в розробці. Є ідея з приводу оформлення нашої службової частини та нашого двору. До листопада ви його просто не впізнаємо. На площі перед закладом планується зробити неймовірне освітлення, локації для фото, щоб люди мали змогу прийти сюди, відпочити», - додав Вандрашек.

Переглядiв: 1799