У ток-шоу «Стосується кожного» -  про загибель кропивничанина після спілкування з поліцією

16.08.2019 07:25
image

На «Інтері» покажуть випуск «Стосується кожного» під назвою «Свавілля проти закону» у п'ятницю, 16 серпня, о 18:00.  У ньому йтиметься про загибель 51-річного Олександра Собченко з Кропивницького. Про це медіапорталу DOZOR повідомили на телеканалі.

Родичі чоловіка в його смерті звинувачують поліцейських. Що відбулося насправді? Це трагічний збіг обставин чи Олександр загинув через перевищення співробітниками поліції своїх повноважень?

У липні пізно увечері машину, за кермом якої був Олександр, зупинила поліція. Причина - нібито несправні габаритні вогні. Але потім звичайна зупинка авто за правопорушення перетворилася на драму. Коли водій заявив, що не згоден з претензіями поліцейських, обстановка загострилася настільки, що до чоловіка застосували силу. Офіційна версія загибелі Олександра - смерть від гострої коронарної недостатності на тлі алкогольного сп'яніння. Але рідні чоловіка з таким висновком категорично не згодні і вважають, що його вбили. Чому вони так думають, родичі Олександра Собченко розкажуть в студії «Стосується кожного».

image

Які деталі зустрічі з поліцією відкриють свідки події, одна з яких - дівчина, яка знімала те, що відбувається на відео? І як представники поліції пояснять, чому поліцейські вирішили застосувати силу і чому поводилися настільки жорстко? Розібратися в ситуації допоможуть експерти «Стосується кожного»: кримінолог Ганна Маляр, полковник міліції у відставці Володимир Поліщук, екс-заступник Генерального прокурора України Олексій Баганець, адвокат Сергій Войченко, психолог Наталія Ломоносова, народна артистка України Ольга Сумська.

«Цей випадок шокував весь Кропивницький, - каже ведучий ток-шоу Андрій Данилевич. - Люди вийшли на акцію протесту і вимагають справедливого розслідування. У цьому випуску ми постараємося з'ясувати, що сталося насправді. І згадаємо інші трагічні випадки, в яких фігурували працівники поліції». Зокрема, команда проекту з'ясувала, як просувається розслідування загибелі п'ятирічного Кирила з Переяслава-Хмельницького, в смерті якого також звинувачували поліцейських.

 

Переглядiв: 2685