У торговельних закладах Кіровоградщини знайшли фальсифіковане масло

16.09.2019 14:44

На Кіровоградщині знайшли фальсифіковане вершкове масло, яке продавалося у торговельних закладах в Кропивницькому та Долинській, та використовувалося в дошкільному закладі у Знам’янці. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у Держпродспоживслужбі області.

Так, фахівці відібрали зразки трьох марок масла для проведення лабораторних досліджень, а саме: масло солодковершкове «Селянське» з вмістом жиру 73% виробництва ТОВ «Вівальді Д», Хмельницька область; масло вагове селянське з вмістом жиру 72,5% виробництва ТОВ «Хеппі Мілк Плюс», Київська область; масло солодковершкове «Вершкова долина» з вмістом жиру 72,6% виробництва ДП «Старокостянтинівський молочний завод», Хмельницька область.

Відповідно до експертних висновків Регіональних державних лабораторій Держпродспоживслужби в Кіровоградській та Полтавській областях в усіх зразках знайшли невідповідність вимогам нормативної документації (ISO 17678:2010) за тригліцеридним складом молочного жиру, що є порушенням ст. 32, 37 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та фальсифікацією продукту. До того ж один зі зразків (ТОВ  «Хеппі Мілк Плюс») не відповідав вимогам ДСТУ 4399:2005 «Масло вершкове. Технічні умови» за фактичними мікробіологічними показниками, причиною чого могло стати порушення температурного режиму під час зберігання.

Відтак Держпродспоживслужба вирішила припинити обіг  масла зазначених виробників в торговельних закладах та ДНЗ.

Переглядiв: 2497