У центрі Кіровограда мітингували пенсіонери-силовики (ФОТОФАКТ)

21.03.2018 09:11
image

У Кіровограді на головній площі міста мітингували пенсіонери силових структур сьогодні, 21 березня. Про це повідомляє DOZOR.

Так, пенсіонери вчергове вийшли на мітинг через відсутність перерахування пенсій, які анонсували на державному рівні, а також в обласному пенсійному фонді.

«Обіцяли перерахунки в листопаді, грудні, січні і до березня. Але віз і нині там. Ніяких перерахунків жоден присутній тут не отримував. Фактично колишнім працівникам інших структур пенсії перерахували, а от на силовиків чомусь не зважають. Ці люди захищали нашу державу і військових мають поважати.  У той час, коли підвищили ціни на продукти, на комунальні послуги, а зарплати ні і люди мовчать, то наші правителі можуть спокійно і далі підвищувати ціни. Ми надсилали листи, запити до пенсійного фонду, нам обіцяють перерахувати пенсії, але це нелогічно, оскільки перерахувати пенсії у березні з урахуванням січня просто неможливо. І коштів в бюджеті на це ще немає.  Ми вийшли на дану акцію, щоб привернути увагу влади, щоб керівництво області повідомило вищому керівництву про те, що люди незадоволені», - розповів підполковник запасу Сергій Шаповал.

За словами полковника міліції у відставці Миколи Швеця, проблематичним є і виконання постанов суду про перерахунок пенсій. У зв’язку з цим військові планують пікетувати управління пенсійного фонду.

Нагадаємо, в обласному центрі на площі Героїв Майдану кілька разів мітингували більше сотні пенсіонерів МВС, вимагаючи підвищення пенсій.

Як повідомляв DOZOR, 12 лютого депутати обласної ради підтримали проект рішення «Про вжиття невідкладних заходів щодо перерахунку розміру пенсій військовослужбовців та пенсіонерів інших силових структур» під час позачергової сесії.  В рамках прийнятого рішення депутати звернуться з приводу перерахунку пенсій до Верховної Ради. Тоді начальник обласного пенсійного фонду Наталія Сімонян стверджувала, що перерахунок пенсій пенсіонерам силових структур та МВС  вже зробили, пенсії збільшуватимуться поступово. 

image
image
image
Переглядiв: 1649