У центрі Кіровограда незаконно спиляли дерево (ФОТО)

04.01.2019 14:34
image

В обласному центрі на вулиці Великій Перспективній біля будівлі обласної організації товариства сприяння обороні України незаконно спиляли дерево сьогодні, 4 січня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

За коментарем медіапорталу DOZOR звернувся до завідувача сектору екології та природоохоронної діяльності міськради Галини Негоди.

«Ми дозволів ніяких не надавали за цією адресою. Наскільки я розумію, там знаходиться шовковиця. Це прилегла територія товариства і вони відповідають за це», - зазначила Негода. 

Як повідомили в обласній організації товариства сприяння обороні України, гілки дерев засохли та прийняли рішення виконати роботи самостійно. На питання щодо дозволу відповідь надавати відмовилися, мовляючи, що керівництво не у місті та немає жодної інформації про ситуацію.

Водночас активістка та екоінспектор Надія Паливода стверджує, що дерево було здоровим та не засохшим.

«Я щоразу проїжджала повз і не помічала, що дерево сухе. До того ж, як працівники товариства можуть самі спилювати, якщо немає дозволу? Пиляти дерево без жодних дозволів – це пряме порушення законодавства. Зараз вони вже щось розповідають, що, мовляв, одна гілка впала їм на дах, тому вони дерево спиляли. Хіба це привід, щоб спилювати ціле дерево? У такому випадку звертаються в КП «Благоустрій», які зараз проводять роботи з обрізки аварійних і обламаних гілок. Дрова з цього дерева, як ми бачимо на фото, привласнила собі якась приватна особа. Це розкрадання комунальної власності і підстава для кримінального провадження», - прокоментувала активістка.

На місце події виїхала спецінспекція та зафіксувала порушення.

«Працівники підприємства зізналися, що спиляли дерево. Керівництва наразі на місці немає і буде лише у вівторок, тому адмінпротокол однозначно буде складений. Це незаконно, оскільки прилегла територія повинна утримуватися в належному санітарному стані. Можливо, дерево було аварійне, або трухляве і потребувало знесення, але необхідно було оформлювати дозвіл, мала була вийти комісія на обстеження», - розповів у коментарі медіапорталу DOZOR начальник міської спецінспекції Андрій Максюта.
image
Переглядiв: 1495