У центрі Кіровограда відкрили пам'ятну дошку видатному педагогу Сухомлинському (ФОТО)

03.10.2018 07:23
image

В обласному центрі на будівлі обласного інституту післядипломної педагогічної освіти урочисто відкрили пам’ятну дошку видатному педагогу з Кіровоградщини Василю Сухомлинського сьогодні, 3 жовтня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, до заходу долучилися освітяни з низки навчальних закладів обласного центру.

«Василь Олександрович – людина, яка заслуговує на величезну повагу, оскільки його життєвий шлях був дуже непростим. Я хочу подякувати усім, хто долучився до відзначення 100-річчя від Дня народження педагога, в першу чергу, вчителям. Нам ще є що дізнатися про Василя Сухомлинського. Він був не лише вчителем, а великою людиною. Я переконаний, що ним пишається кожен: інженер, вчитель, лікар. Дуже пишаюся тим, що ім’я видатного педагога викарбували на цій будівлі», - звернувся до присутніх голова Кіровоградської ОДА Сергій Кузьменко.
image
image
image
«З роками ми все більше усвідомлюємо велич життєвого подвигу Сухомлинського. Він проектував школу майбутнього, а в ній досвідченого вчителя –професіонала. Він назавжди залишиться для нас вчителем з великої літери. Сьогодні наш інститут займається впровадженням інноваційних моделей та технологій навчання. У жовтні 2003 року нашому інституту було присвоєно ім’я Василя Олександровича Сухомлинського. Це дійсно результат роботи кількох поколінь педагогів. Мені хочеться сказати, що я щаслива від того, що прикладу сьогодні руку до творення пам’яті такої великої людини», - зазначила директор  обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського Людмила Корецька.
image

Відкриття меморіальної дошки відбулося за участі голів обласної ради та ОДА, а також керівника обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського Людмили Корецької. Створював дошку відомий скульптор, лауреат першої міської художньої премії імені Бориса Вінтенка Віктор Френчко. Після відкриття дошки присутні вшанували пам'ять Василя Сухомилнського покладанням квітів.

Нагадаємо, у Кіровограді відзначили найкращих педагогів.

image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 2002