У вбитих кабанів на Кіровоградщині знайшли чуму

04.01.2018 08:27
image

На території мисливського угіддя Світловодського району у двох відстріляних диких кабанів виявили африканську чуму свиней. Про це сайту DOZOR повідомили у управлінні Держпродспоживслужби області.

За інформацією, ДНК-вірус африканської чуми свиней виявили в результаті лабораторних досліджень біологічного матеріалу тварин, які проводилися у Київському Державному науково-дослідному інституті з лабораторної діагностики та ветсанекспертизи.

Під час епізоотичного обстеження вищезазначених мисливських угідь випадків підозри на захворювання африканською чумою свиней та загибелі серед диких кабанів не зафіксували.

Епізоотична ситуація серед поголів’я домашніх свиней у колективних та індивідуальних приватних господарствах навколишніх районів благополучна.

З метою координації дій з локалізації та ліквідації спалаху африканської чуми свиней провели засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Світловодській райдержадміністрації щодо затвердження та визначення межі епізоотичного вогнища, зон захисту та спостереження, а також інші заходи згідно з вимогами чинної інструкції.

Фото zik.ua

Переглядiв: 1643