У виключних випадках: Жителі Кіровогращини зможуть отримувати паперові лікарняні до травня

27.01.2022 12:37

МОЗ дозволить видавати паперові лікарняні в окремих випадках до 1 травня, згідно з розробленим проектом наказу «Про внесення змін до деяких наказів МОЗ»  Про це медіапорталу DOZOR повідомили у прес-службі міністерства.

Так, паперові лікарняні продовжать надавати у чотирьох виключних випадках. Наприклад, лікарі зможуть виписати такі лікарняні, якщо потрібно продовжити чи закрити листок непрацездатності, який було видано в паперовій формі до 1 жовтня 2021 р або ж сплив термін (сім днів), протягом якого лікар може внести зміни до медичного висновку про тимчасову непрацездатність в Реєстрі медичних висновків в електронній системі охорони здоров'я. У такому випадку рішення про видачу листка непрацездатності приймає лікарсько-консультативна комісія закладу охорони здоров'я, а за її відсутності — головний лікар закладу.

Також серед випадків, в яких надаватимуть паперовий лікарняний  - під час процесу усиновлення дитини протягом двох місяців з дати її народження, зазначеної у свідоцтві про народження. Листок непрацездатності видається на підставі рішення суду про усиновлення та свідоцтва про народження, у разі, якщо виникли технічні проблеми з передачею даних, що призводить до неможливості формування електронного листка непрацездатності протягом семи днів з дати створення медичного висновку про тимчасову непрацездатність до усунення таких проблем.

 

Переглядiв: 1020