У виші Кропивницького відпрацювали два варіанти навчання

21.08.2020 10:00

В обласному центрі у ЦНТУ відпрацювали два варіанти навчання в осінньому семестрі в залежності від епідеміологічної ситуації на Кіровоградщині. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у закладі.

За інформацією, найкращий сценарій передбачає збільшення кількості аудиторних занять протягом найбільш теплих осінніх місяців. Для першокурсників заняття розпочнуться 7-го вересня, але цьогоріч традиційної урочистої посвяти у студенти не буде.

Як повідомив перший проректор ЦНТУ та професор Володимир Кропівний, з огляду на можливий розвиток подій в університеті планується чергувати аудиторні заняття та самостійну роботу студентів й дистанційне навчання.

Так, протягом перших двох місяців осені планується сконцентрувати увагу на проведенні аудиторних занять. Згідно з розкладом, у вересні та жовтні студентам збільшать аудиторні заняття на близько 25%. Керівництво має бажання до кінця жовтня провести максимальну кількість лекцій, практичних занять та лабораторних робіт, щоб на початку листопада дати студентам два тижні на самостійну роботу та дистанційне навчання.

За словами Володимира Кропівного, коли ущільнюється графік аудиторних занять, то час для самостійної роботи студентів також зменшується. Оскільки час потрібно компенсувати, на початку листопада студенти матимуть час на самостійну роботу, коли виконуватимуть курсові роботи та письмові завдання, які отримають протягом теоретичних занять.

Є надія, що з 16-го листопада буде можливість продовжити аудиторні заняття, тому що на наступні три тижні, починаючи з середини листопада й до початку сесії, керівництво закладу розраховує на повернення до лекційних та практичних занять.

Переглядiв: 994