У зв’язку з африканською чумою купувати м’ясо можна не на всіх ринках Кіровограда

25.01.2017 09:34

image

Жителям обласного центру слід купувати м’ясо лише на тих  ринках, де є ветеринарні лабораторії, та у спеціалізованих магазинах, де продавець може показати документ, що свідчить про якість продукту. Про це у коментарі сайту DOZOR повідомив начальник міського управління торгівлі Сергій Горбовський сьогодні, 25 січня.

«У зв’язку зі спалахами африканської чуми на території області раджу купувати м’ясо у спеціалізованих магазинах та на ринках, де є ветеринарні лабораторії.  Це на Центральному та Колгоспному ринках. Там  продавці кожного ранку віддають продукцію в лабораторію, тому в них є документ з печаткою зі схваленням від ветеринарів про якість м’яса», - повідомив Горбовський.

Також чиновник зазначив, що керівництво ринків несе відповідальність за те, щоб продавці, які торгують м’ясом на їхній території, проходили ветлабораторію.

«Відсьогодні в обласному центрі працює спеціальна робоча група, у складі якої ветеринари, працівники управління торгівлі, патрульної поліції, дільничі інспектори та санепідемслужба, які фіксують в обласному центрі випадки стихійної торгівлі м’ясними продуктами. Така група  має право робити попередження та складати адміністративні протоколи на порушників», - каже Сергій Горбовський.

Начальник управління торгівлі просить кіровоградців повідомляти про торгівлю м’ясом з рук на вулицях міста та біля своїх домівок за номером «102».

Нагадаємо, в Новоукраїнському районі зафіксували спалах африканської чуми свиней. Спеціалісти ліквідували 337 свиней, які були інфіковані, шляхом безкровного забою та захороненням у дезинфіковані траншеї.

Фото meatinfo.ru

Переглядiв: 1622