Учаснику смертельної ДТП у Кропивницькому винесли вирок

02.02.2020 11:10
image

Водія автомобіля Geely, який став учасником смертельної ДТП на вулиці Короленка, визнали винним у скоєнні злочину та призначили покарання у вигляді позбавлення волі з іспитовим терміном. З відповідним вироком медіапортал DOZOR ознайомили у суді.

Так, пригода сталася близько 10 год. 45 хв. Водій, керуючи технічно-справним автомобілем «Geely Emgrand 7», рухався вдень вулицею Короленка зі сторони вул.Полтавської. Через власну необережність та недбалість, відволікся від керування транспортним засобом, чим позбавив себе можливості вірно оцінювати дорожню обстановку та безпечно керувати транспортним засобом, щоб мати можливість постійно контролювати напрямок свого руху та не наражати на небезпеку інших учасників дорожнього руху.

Внаслідок вказаних дій водій виїхав за межі проїзної частини дороги,  цьому маючи об`єктивну можливість завчасно виявити нерухому перешкоду для руху, у вигляді електроопори, не вжив заходів до зменшення швидкості руху керованого ним транспортного засобу аж до його повної зупинки, чим грубо порушив вимоги п.12.3 ПДР України. У результаті автомобіль наїхав на електроопору, а пасажирка автомобіля отримала тілесні ушкодження. Згідно з висновком судового медичного експерта жінка отримала тілесні ушкодження у вигляді закритої тупої травми грудної клітки з множинними переломами ребер справа 3-7 і 1-6 зліва, з крововиливами в м`які тканини навколо перелому, перелом грудини, перелом лівої передньої гілки лобкової кістки, крововиливи в м`які тканини потиличної ділянки голови з внутрішньої поверхні.

Смерть жінки настала від закритої тупої травми грудної клітки з множинними переломами ребер, перебіг якої ускладнився шоком, про що свідчать дані судово-медичної експертизи трупа і дані судово-гістологічної експертизи.

Допитаний водій визнав у суді свою провину. Обставинами, які пом`якшують покарання обвинуваченого, суд визнає щире каяття, активне сприяння розкриттю злочину, наявність на утриманні малолітнього сина та дружини, яка є особою з інвалідністю 3 групи.  Відтак суд визнав чоловіка винним та призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі строком на 5 (п`ять) років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 2 (два) роки. На підставі ст.75 КК України водія вирішили звільнити від відбування призначеного основного покарання у виді позбавлення волі з випробуванням, встановивши іспитовий строк тривалістю 2 (два) роки 6 (шість) місяців.

 

Переглядiв: 10625