Українські художники показали свої «візитівки» в галереї «Єлисаветград» (ФОТО)

31.08.2018 15:18
image

В обласному центрі в галереї «Єлисаветград» відбулася презентація передпленерної виставки сьогодні, 31 серпня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, до участі долучилися художники з низки регіонів України.

«Тут представлено 27 робіт. Тематика тут різна, ми не робили відбір, не давали рекомендації щодо того, які мають бути картини. Вони - як візитна картка кожного художника. У центрі експозиції я представив роботу художника з Ізмаїла Олександра Кари. Це невипадково, тому що картина відображає нашу Україні, є дуже доброю та викликає позитивні емоції», - розповів у коментарі медіапорталу DOZOR власник галереї Микола Цуканов.
image

Художники, які взяли участь у презентації виставки, стверджують, що культурний рівень нашого міста приємно вразив. Деякі митці приїхали у Кіровоград вдруге – місто сподобалося і надихає творити.

 «Минулорічний пленер подарував дуже багато емоцій, які не полишали мене протягом року. Я мала натхнення завдяки вашому місту весь цей час. Коли Микола Цуканов запросив мене на пленер цьогоріч, я, не задумуючись, погодилася. Зараз я пишу у музеї імені Олександра Осьмьоркіна, торік не встигла, а цей художник - мій улюблений. Також мою увагу особливо привернула вулиця Преображенська», - каже художниця з Києва Світлана Аношкіна.
image
image
image
image
image
«Мені дуже подобається серце вашого міста – воно тягнеться до мистецтва. У вас особливе відношення до мистецтва, щоб передавати його майбутнім поколінням. Я не був у вашому місті, але з першого погляду мені сподобалася архітектура та люди. Будівлі дають відчуття меланхолії і ніби говорять про те, щоб художник взяв пензлі в руки і почав писати. Я вже написав пам’ятник Наталці-Полтавці, а також міст через Інгул. А ще я завжди мріяв побачити одну річ у вашому місті. Колись побачив алею парасольок у Фейсбуці і почав мріяти про те, щоб їх побачити. І ось зараз моя мрія здійснилася», - розповів одеський художник, член Спілки художників України Григорій Вовк.

Під час виставки художники отримали відзнаки за участь у пленері в рамках фестивалю "Кропивницький- 2018".

За інформацією, виставку можна буде переглянути у галереї протягом місяця.

Нагадаємо, у Кіровограді розпочався масштабний пленер за участю українських художників.

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 2658