«Україна понад усе»: у Кропивницькому відбудеться театралізований вечір єдності (ФОТО)

31.01.2023 20:26

У театрі ім. Марка Кропивницького відбудеться театралізований вечір єдності «Україна понад усе» 24 лютого, о 18:00. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Ідея створення цього проекту належить директору театру В’ячеславу Вандрашеку.   У рамках проекту гості театру зможуть прослухати пісні, які народжувалися з 2014 року і які вже мають свою нішу в українській культурі. Вокалісти та артисти театру, а також два хореографічні колективи «Світанок» та «Авангард» також беруть участь у постановці.

«Ми розуміємо відповідальність, що 24 лютого обов’язково будуть тривоги, але в цьому і суть цього театралізованого вечора – показати те, що ми їх не боїмося. Тому я думаю, що це буде сильна програма, яка залишиться в репертуарі театру і буде актуальною до кінця війни. Після перемоги ми створимо нову програму – з переможними піснями»,  - поділився В’ячеслав Вандрашек.

Програма вечора єдності триватиме 1,5 години. Задля заходу залучили хормейстера з іншого міста та фахівців, які покращуватимуть світло під час показу. Проект є некомерційним.

«Чи має право театр в цей час промовчати? Я вважаю, що ми маємо створювати якийсь просвітницький продукт, який буде показувати, що ми сильні, ми боремося, і ми переможемо. Саме тому з’явилася ідея цього проекту», - зазначив режисер цього проекту Євген Скрипник.

«Для  нас дуже почесно, що Театр Корифеїв запропонував дитячому колективу нашого міста взяти участь у вечорі єдності. Ми будемо представляти одну хореографічну композицію – «Ми діти твої, Україно». Велика сюїта складається з усіх регіонів України: Полісся, Закарпаття, центр України. Також будемо робити спільний номер на пісню «Сію тобі в очі»», - художній керівник народного хореографічного ансамблю «Світанок» Максим Печененко.

Бажаючі долучитися до заходу можуть придбати квитки у касі Театру Корифеїв та на сайті за цим посиланням. 

Переглядiв: 1084