"Укрпошта" не перераховує газетам кошти за передплату - НСЖУ

24.01.2017 13:38

image

"Укрпошта" заблокувала розрахунки за передплату на місцеві та національні видання на 2017 рік. Про це повідомляє Національна спілка журналістів України у Фейсбуці, інформує сайт DOZOR.

Згідно інформації редакцій, станом на 16 січня "Укрпоштою" не перераховано понад 300 мільйонів гривень за прийняту передплату. Відповідно існує загроза зриву стабільного виходу багатьох видань, особливо в регіонах.

Вимогу розблокувати розрахунки з редакціями газет НСЖУ надіслала до генерального директора "Укрпошти" Ігоря Смілянського 20 січня. Водночас щодня до офісу Спілки надходять звернення від головних редакторів провідних обласних і національних видань про відсутність передплатних коштів.

«Пошта має бути партнером видань і спільно докладати зусилля для посилення позицій української преси. Але ми зараз можемо лише говорити про демонстрацію монополізму "Укрпошти". Кошти за прийняту передплату централізуються у Києві, редакції змушують укладати угоди з неоперативними термінами розрахунків, які потім все одно зриваються. Водночас керівництво Укрпошти ініціює нове різке підвищення тарифів на доставку преси», - наголошує перший секретар НСЖУ Сергій Томіленко.

Також НСЖУ зробила запит до "Укрпошти" щодо результатів передплати на 2017 рік на національні та місцеві видання і запропонувала відмовитись від 40% підняття тарифів на доставку періодики, а розглянути варіант перегляду поштових тарифів на індекс інфляції.

Фото expres.ua

Переглядiв: 1099