Управління освіти пояснило, чому оголосило новий тендер на парти для першачків

30.03.2019 14:40
image

Міське управління освіти оголосило черговий тендер на закупівлю одномісних парт для перших класів.  Згідно з даними закупівель, шкільні меблі розподілять для тридцяти освітніх закладів обласного центру. Про це у коментарі медіапорталу DOZOR повідомила начальник міського управління освіти Лариса Костенко.

Так, оголошена вартість комплектів парт складає 3 875 000 гривень. За ці кошти планується придбати 1181 комплект одномісних меблів жовтого кольору, 635 комплектів блакитного та 1284 комплекти зеленого кольорів.

«На 2018-2019 рік парти для першачків вже закуплені, школярі за ними навчаються. На перше вересня 2019 року ми також плануємо прийняти наших першокласників за одномісними новенькими партами. 19 березня відбулася сесія, були додані кошти субвенції і співфінансування міського бюджету, тому тендерним комітетом управління освіти оголошений тендер. Ці парти будуть закуповуватися для шкіл, які обслуговуються централізованою бухгалтерією управління освіти, а заклади, які ведуть самостійну бухгалтерію, не будуть оголошувати тендерних процедур, оскільки в них будуть суми, які достатні для того, щоб проводити закупівлі без застосування даного закону», - пояснила посадовець.

За її словами, у школах було проведене опитування, під час якого визначилися з кольором парт для шкіл. Парти матимуть функції «зростання» разом із зміною зросту школярів регулюватиметься висота меблів.

«Кожен перший клас приходить за свої парти. Ці парти регулюються по висоті, а з кожним роком приходять нові учні і вони мають також сидіти за одномісними партами. Кожен учень з першого вересня 2019 року буде сидіти за своєю партою, яка підходитиме йому протягом усіх чотирьох років. У нас є такі випадки, коли діти приходять із однієї школи в іншу, і ми видаємо за проханням керівників закладів наказ про передачу цієї парти із закладу в заклад. Коли дитина перейде в п’ятий клас, за них мають сісти ті учні, які прийдуть через три роки», - додала Лариса Костенко.

Наразі у тендері взяв участь лише один учасник – Підприємство об’єднання громадян «Кропивницьке учбове виробниче підприємство українського товариства глухих».

Нагадаємо, торік через відсутність парт перед початком навчального року батьки кіровоградських першокласників влаштовували мітинг перед міською радою.  

Як повідомляв DOZOR, НВО №32 стало одним із перших, де з’явилися меблі для першокласників. 

 

Переглядiв: 1084