Урочистості в День Перемоги у Кіровограді (ФОТОРЕПОРТАЖ)

09.05.2019 09:39
image

В обласному центрі відбулася урочиста хода у День Перемоги сьогодні, 9 травня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR. 

Традиційно у ході від головної міської площі до Фортечних валів взяли участь представники обласної та міської влади, громадські діячі та жителі міста.

Розпочалися урочистості вшануванням пам’яті загиблих під час Другої світової війни хвилиною мовчання. Після цього представники влади, школярі, активісти поклали квіти до вічного вогню. Також у супроводі оркестру третього полку спецназу відбувся урочистий марш за участю школярів-переможців військово-патріотичного конкурсу «Майбутній захисник України». 

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
«Я прийшла сюди разом з онуком, у ході намагаємося брати участь щороку. Дійсно, це свято зі сльозами на очах. Коли дивлюся фільми про Другу світову, то завжди емоційно сприймаю ці події, коли буваю на таких заходах, то також ледве стримую сльози. Для мене це свято назавжди залишиться у серці, тому що пощастило побачити ветеранів війни і спілкуватися з ними», -  розповіла у коментарі медіапорталу DOZOR учасниця ходи Віра Баша.
«Я щороку беру участь у парадах до Дня Перемоги. Мій батько загинув від кулі ворога під час Великої Вітчизняної в Румунії і похований він також там. Семеро дітей залишилися без батька,  таких родин тоді було дуже багато. Це був дуже тяжкий час, не хотілося б, щоб такі страшні події відбувалися будь-коли знову. Люди, які загинули у тій війні, заслужили на повагу і на вічну пам'ять про них. Ми маємо продовжувати святкувати День Перемоги, тому що завдяки ній ми більше 70 років живемо у мирі», - розповіла місцева жителька Тетяна Рябоконь.

По завершенню заходу усі бажаючі мали змогу покласти квіти до вічного вогню, а також привітати ветеранів.

image
image
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 1820