Уряд прийняв рішення не продовжувати карантин вихідного дня

02.12.2020 11:54
image

Уряд прийняв рішення скасувати проведення «карантину вихідного дня» на території України та Кіровоградської області безпосередньо. Про це під час сьогоднішнього засідання Кабміну  сьогодні, 2 грудня, повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, інформує медіапортал DOZOR.

«З середини листопада був запроваджений карантин вихідного дня. Це була альтернативна модель замість повного локдауну. Дякую всім, хто відповідально поставився до посилення карантинних заходів. Усі, хто дотримувався рекомендацій, зробили вагомий внесок в протидію поширення коронавірусної хвороби», - зазначив Денис Шмигаль.

Також посадовець наголосив, що завдяки «карантину вихідного дня» країні вдалося знизити захворюваність.

«Можна констатувати, що ми отримали позитивний ефект. На кінець «карантину вихідного дня», 30 листопада, за попередній тиждень ми отримали на 6 тисяч випадків менше, аніж це було прогнозовано. Посилені заходи дещо стабілізували ситуацію і в лікарнях – спостерігається вирівнювання ситуації зайнятості ліжок, яка вже місяць тримається на постійному рівні 27-28 тисяч ліжок зайнятості хворими на ковід. Це дозволяє нам зняти обмеження», - додав Шмигаль.

За його словами, вже цієї суботи та неділі, 5-6 грудня, на території всієї України не будуть продовжувати карантинних обмежень, які були передбачені «карантином вихідного дня».

Також він наголосив, що для всіх регіонів будуть діяти обмеження передбачені для помаранчевої зони, а саме заборонятиметься:

— діяльність закладів розміщення (хостели, туристичні бази тощо), окрім готелів;

— діяльність розважальних закладів, ресторанів у нічний час;

— планові госпіталізації в лікарнях;

— спортзали, фітнес-центри, заклади культури;

— прийом нових змін в дитячі табори;

— обмеження для масових заходів: 1 людина на 20 квадратних метрів та не більше 100 людей.

Переглядiв: 1294