В апеляційному суді пояснили звернення до міськради про виділення землі під стоянку

15.11.2019 12:21

Апеляційний суд звернувся до міської влади з заявою про надання дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки в постійне користування. Відповідний проект рішення опублікований на сайті міської ради, інформує медіапортал DOZOR.

Так, прес-служба суду пояснила, що указом президента постановлено ліквідувати апеляційний суд Кіровоградської області та утворено Кропивницький апеляційний суд в апеляційному окрузі, що включає Кіровоградську область, з місцезнаходженням у місті Кропивницькому.  З метою забезпечення функціонування новоутвореної судової установи, відповідно до вимог ст. 123 Земельного кодексу України, Кропивницький апеляційний суд звернувся до міського голови з заявою про надання дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки в постійне користування за адресою: місто Кропивницький, вулиця Велика Пермська, 2, загальною площею  0, 1783 га для розміщення Кропивницького апеляційного суду.

За інформацією, вказана земельна ділянка перебувала у користуванні апеляційного суду Кіровоградської області. Однак, у зв’язку з ліквідацією юридичної особи рішенням міської ради право постійного користування землею апеляційним судом Кіровоградської області припинилося. Оскільки новостворений Кропивницький апеляційний суд розташований за тією ж адресою,виникла необхідність у переоформленні правовстановлюючих документів на право постійного користування земельною ділянкою, на якій розташована будівля суду.

Крім того, на адресу Кропивницького апеляційного суду надійшло звернення командира стрілецького батальйону військової частини 3011 Національної гвардії України про вжиття заходів щодо забезпечення безперешкодного проїзду спеціального автомобіля до вартового дворика апеляційного суду з метою конвоювання в судові засідання обвинувачених, засуджених, що перебувають під вартою.

Таке звернення ґрунтується на вимогах інструкції з організації конвоювання та тримання в судах обвинувачених (підсудних), засуджених за вимогою судів, затвердженої спільним наказом міністерств внутрішніх справ та юстиції.

Зокрема, для заїзду спеціального автотранспорту варти та посадки (висадки) обвинувачених (підсудних), засуджених інструкція вимагає обладнання огородженої стоянки для спеціального автотранспорту варти біля зовнішнього спеціального входу та забезпечення вільного під’їзду до неї.

З метою обладнання стоянки для спеціалізованого автотранспорту варти, забезпечення безперешкодного заїзду/виїзду спеціального та службового автотранспорту, Кропивницький апеляційний суд звернувся до міського голови з заявою про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у постійне користування по вулиці Велика Пермська, 2, загальною площею  0,0911 га.

Наразі вищевказані дві заяви перебувають на розгляді у міській раді.

Переглядiв: 746