В дитсадку, де отруїлося шестеро дітей, не було води та неправильно мили посуд

26.07.2017 08:45
image

У дитячому садочку в місті Помічна, що на Кіровоградщині, виявили порушення санітарних норм. Протягом двох минулих місяців у закладі отруїлося сім вихованців, повідомляє DOZOR з посиланням на Держпродспоживслужбу області.

Так, виникненню спалаху ротавірусної інфекції в ДНЗ «Капітошка», зареєстрованому в кінці червня, сприяли відсутність гарячої проточної води, недотримання правил миття кухонного та столового посуду, використання прибирального інвентаря не за призначенням та порушення при його зберіганні, а також відсутність дезінфекції іграшок в групах.

Порушення, які виявили під час санітарно-епідеміологічного обстеження, частково вже усунули - придбали бактерицидну лампу для проведення дезінфекції іграшок, витримані вимоги до прибирального інвентаря. Питання забезпечення гарячою проточною водою ДНЗ планується вирішити до 1 серпня.  

Нагадаємо, в Помічній Добровеличківського району зареєстровано 8 випадків гострої кишкової інфекції. Захворіли шість вихованців ДНЗ, одна дитина віком до одного року з родинного осередку та одна доросла особа – мама вихованця дитсадка. Діти, які захворіли, відвідували молодшу та середню групи ДНЗ. Шестеро дітей (в тому числі дитина до 1 року) та мама зі стертою формою ротавірусної інфекції, які були госпіталізовані до інфекційного відділення Добровеличківської центральної районної лікарні з гострою формою захворювання, пройшли курс лікування та були виписані. Одна дитина зі стертою формою ротавірусної інфекції пролікована амбулаторно.

Фото kurs.if.ua

Переглядiв: 1183