В «Єлисаветграді» презентували кількасот робіт легендарного фотожурналіста (ФОТОРЕПОРТАЖ)

23.06.2017 15:02
image

У  галереї «Єлисаветград» відбулося відкриття виставки фотографій відомого фотожурналіста Василя Ковпака,  присвяченої 80-річчю його дня народження сьогодні , 23 червня. Про це повідомляє DOZOR.

На відкриття виставки фоторобіт Василя Ковпака завітали його нащадки – син та онуки, а також відомі у місті діячі культури та мистецтв, які співпрацювали з фотожурналістом, зокрема, народна артистка України Антоніна Червінська та директор гімназії-ліцею-школи мистецтв Анатолій Коротков. На виставці представлені понад 200 робіт кіровоградського фотокореспондента.

«На цій виставці представлені роботи Василя Ковпака, починаючи з 1956 до 1985 років. Це час, коли він працював у газеті «Кіровоградська правда». Усі фотоматеріали Ковпака знаходилися у приміщенні Союзу фотографів, представники якого повідомили мені, що такі важливі для міста фотоархіви зберігаються в неналежному стані, там волого. Нам передали ці архіви, ми почали їх відцифровувати. Наразі ми відцифрували більше трьох тисяч фотографій. Ці роботи дійсно унікальні. Вони показують, яким було життя Кіровограда та його жителів 50 років тому.  Мета цієї виставки – відродження культурного життя нашого міста сьогодні»,-розповів у коментарі сайту DOZOR власник галереї Микола Цуканов.
«Василь Ковпак – геніальна людина. Дивлячись на ці фото, у мене просто сльози на очах. Скільки тут фотографій з виступів хореографічного колективу «Ятрань». Те, що ми бачимо тут - беззцінно», - зазначив народний артист України, директор гімназії-ліцею-школи мистецтв Анатолій Коротков.
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 2149