В «Єлисаветграді» творче подружжя презентувало виставку картин та скульптур (ФОТО)

05.09.2017 14:29
image

У обласному центрі в галереї «Єлисаветград» подружжя митців зі Львова Володимира та Катерини Немир  презентувало виставку скульптур та картин сьогодні, 5 вересня. Про це повідомляє DOZOR.

Так, у залі галереї розмістилася експозиція з понад 50 картин художника Володимира Немира, а також кількох груп витворів у жанрі «Скульптура» Катерини Немир.

«Коли ми були у Маріуполі, то вперше побачили виставку цих митців у центрі Куїнджі, вона мене вразила і я вирішив, що цю виставку необхідно привезти у наше місто. Її автори – сімейна пара, вони доповнюють один одного.  Тут чудові роботи живописця Володимра Немира та його дружини Катерини, яка є скульптором. На жаль, не всі її роботи ми мали можливість транспортувати сюди. Але те, що побачать жителі нашого міста, обов’язково їм сподобається» , - каже власник галереї Микола Цуканов.
«Наше місто дуже сподобалося митцям. До недавнього часу подружжя проживало в Америці 16 років. Приїхавши у Кіровоград, вони сказали мені, що хотіли б тут жити. Це велика похвала і висока оцінка, що у нашому місті мистецтво оцінюється навіть вище, ніж в Америці», - додав Цуканов.

За словами власника галереї, на виставці представлені роботи у жанрі сучасного мистецтва. Кожен, хто побачить виставку, знайде та відкриє для себе щось нове.

«Я пишу свої роботи у жанрі свого настрою, того, що лежить у мене на душі. Щодо жанру цих картин – відповість тільки мистецтвознавець. Я черпаю своє натхнення з душі і намагаюся писати картини не так, як всі. Натхнення моє приходить від радості моїх онуків, від болю війни. І свій стан я намагаюся донести на картинах. У вашому місті чудова архітектура, чудові люди, ми щасливі, що саме у вас представили свою виставку», - говорить художник Володимир Немир.

За інформацією, виставка талановитого подружжя триватиме у «Єлисаветграді» протягом місяця.

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 2054