В «Єлисаветграді» відкриється виставка митця, картини якого є у галереї Ватикана

17.04.2019 10:44
image

В обласному центрі в галереї «Єлисаветград» відкриється виставка українського художника Андрія Кулагіна у суботу, 20 квітня. Про це у коментарі медіапорталу  DOZOR повідомив власник галереї Микола Цуканов.

До заходу долучаться  художники-аматори області, аби поспілкуватися з всесвітньовідомим митцем й продемонструвати свої картини.

«Я вважаю, що Андрій Кулагін – один із найцікавіших художників сучасності. Свого часу він привозив до Кіровограда виставку Володимира Дахна. Тоді йому дуже сподобалося наше місто, галерея. І ми домовилися, що найближчим часом він повернеться до нас із власною виставкою», - розповів Микола Цуканов.  

Власник галереї також пригадав і цікаву історію знайомства з митцем.

«Одного разу я виклав на сайті фотографію з процесом підготовки до виставки. У кадр потрапив підсвічник, як здавалося, просто деталь інтер’єру, котрий не несе жодної антикварної цінності. Андрій Кулагін упізнав його. Як згодом з’ясувалося, близько восьми-десяти років тому його вкрали. А для нього це дуже цінна річ. Про це він мені й написав. Ми довго листувалися. Я сказав, що із великим задоволенням його поверну власнику, але в обмін на це прошу приїхати до нас», - згадує власник галереї.

Виставка Андрія Кулагіна буде сотою в галереї. Одночасно з нею відкриється й ще одна – 101-ша виставка художників-аматорів.  Відкриття виставки розпочнеться о 14:00. Вхід вільний.

Нагадаємо, Андрій Кулагін родом з Казахстану, але вже більше двадцяти років проживає в Києві. Картини художника знаходяться в приватних колекціях і галереях Австрії, Австралії, Великобританії, Італії, Німеччини, США. А його портрет Іоанна Павла ІІ знаходиться в галереї ватиканської бібліотеки.

Євгенія Котенко 

Переглядiв: 625