В Кіровограді знову розкопують радіоактивний могильник

07.09.2017 09:30

У обласному центрі "чорні археологи" знову почали розкопки контейнерів з радіоактивними відходами сьогодні, 7 вересня. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив началньик міської спецінспекції Андрій Максюта, інформує DOZOR. 

"Терміново! Повторно полізли за металом у місці захоронення радіаційних відходів. Копають вручну лопатами. Намагаємося впіймати" - повідомив чиновник. 

Нагадаємо, в липні у Кіровограді в районі Аджамського шосе невідомі особи з допомогою екскаватора викопали з-під землі поржавілий радіоактивний метал, захований там у 1988 році у рамках дезактивації наслідків радіаційної аварії, що сталася на території ВГМ БУ-2 тресту «Кіровоградбуд».

Ліквідація наслідків дій копачів радіаційного захоронення на вул.Аджамській має обійтися державі у  20-25 мільйонів гривень, за інформацією джерела у міській раді. У той же час, як повідомляв DOZOR,  копачі отримають за завдану шкоду адміністративний штраф від 340 до 1360 гривень. Одного з підозрюваних у розкопках контейнерів з радіоактивними відходами покарали штрафом.

 

Фото Андрія Максюти

Переглядiв: 851