В обласній лікарні показали, як іде ремонт ургентної операційної (ФОТО)

06.06.2019 10:09
image

У Кіровоградській обласній лікарні показали хід ремонту ургентної операційної сьогодні, 6 червня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.  

Так, наразі роботи виконані на 90%. Нова операційна виконана за європейськими стандартами.

«Роботи розпочаті у березні, завершити їх плануємо до кінця червня. Зараз залишилися облаштувальні роботи зі встановлення світильників та обладнання, прибуття якого заплановане на липень місяць. Імпортні столи та наркозні апарати прибудуть із Японії, зараз аналогів цього обладнання немає в області. Тут облаштована матова плитка для того, щоб не було відблисків на стінах, які можуть завадити лікарям», - розповів директор будівельної організації ТОВ «Монтажні системи» Олександр Мазуренко.
image
image
image

Новими в операційній є наливні поли, які вперше застосовуються в Україні. Її термін експлуатації сягає понад 30 років.  За словами керівника обласної лікарні Лариси Андреєвої, капітальний ремонт такого рівня не виконувався в операційній ще з її створення.

«Ця операційна відкривалася у 1985-1986 роки, і з того часу ми своїми силами підтримували її стан, але ця операційна – це серце лікарні, адже всі операції для допомоги людям з інсультом, постраждалим в ДТП, кровотечами проводилися тут. Ноу-хау цієї операційної є підвал, де знаходиться міні-завод, який виробляє повітря для того, щоб до операційної не потрапила жодна інфекція. Також там розміщені бактерицидні фільтри. Ще одним ноу-хау є підлога, створена за італійським проектом. Вона є утепленою та надміцною», - зазначила головний лікар.

За словами Андреєвої, на виконання робіт буде витрачено близько 18 мільйонів гривень з обласного бюджету. Ремонт об’єкта має завершитися вже до червня. Кінцевий термін прибуття обладнання заплановане на 15 липня.

image
image
image
Переглядiв: 2245