В обласній лікарні з’явилася надсучасна операційна (ФОТО)

19.09.2019 13:44
image

У Кропивницькому в обласній лікарні операційну оснащили новітнім обладнанням, завдяки якому фахівці зможуть виконувати екстрені хірургічні втручання. Про це повідомляється на сайті обласної державної адміністрації, інформує медіапортал DOZOR.

Так, надсучасний операційний блок коштував обласному бюджету понад 18 мільйонів гривень. Запрацює він після відповідної підготовки приміщень і налаштування обладнання.

image

 «В одній залі встановлено новітнє обладнання японського виробництва – спеціальний операційний стіл (трансформер) для проведення тривалих високоточних нейрохірургічних операцій при черепно-мозкових травмах, інсультах, пухлинах, аневризмах судин головного мозку, проведення гінекологічних, оперативних втручань на кишківнику, урологічних та інших. Його вартість – понад 1 мільйон 300 тисяч гривень та приставки (ДОРО) для фіксації голови при нейрохірургічних втручаннях – 1 мільйон 200 тисяч гривень Для іншої зали придбано операційний стіл від німецького виробника вартістю понад 800 тисяч гривень», - зазначив перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко.

image
Переглядiв: 2270