В обласному центрі з гідрометеорології повідомили про радіаційний фон на Кіровоградщині

06.10.2022 10:48

Протягом минулого тижня радіаційна ситуація на території області залишалася стабільною. Про це повідомили в обласному центрі з гідрометеорології, інформує медіапортал DOZOR.

Так, максимальні значення досягали 10-15 мкР/годину, що відповідає природним фоновим значенням (максимально допустиме значення рівня природного фону становить 24 мкР/годину).

 Радіаційна ситуація за 05 жовтня 2022 року (10-00) на території України за показниками, які отримуються Національною гідрометеорологічною службою (НГМС) ДСНС України на радіометричній мережі спостережень, а також за доступними даними автоматизованих систем радіаційного моніторингу АЕС України – відокремлених підрозділів ДП «НАЕК «Енергоатом», ДП “Чорнобильська АЕС” та ДСП «Екоцентр», залишалася стабільною. 

За наявними даними показники рівня радіаційного фону довкілля у зонах спостереження АЕС порівняно з середньомісячними величинами не виходили за межі точності їх визначення. Підвищень радіаційного фону на цих територіях не зафіксовано. Дані НГМСУ з постів, розташованих у 100-км зонах впливу АЕС України, істотних змін радіаційного фону у цих зонах за звітний період не виявили. 

Моніторинг радіоактивного забруднення природного середовища на території Кіровоградської області продовжується.

Переглядiв: 457