В обласному центрі презентували проект «Діти, народжені серцем» (ВІДЕО)

09.07.2019 08:15

В обласному центрі відбулася презентація проекту, спрямованого на подолання сирітства, під назвою «Діти, народжені серцем» сьогодні, 9 липня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, ініціаторами проекту стала Асоціація жінок «Дія».  Головна його мета – популяризація сімейних форм виховання дітей, знайомство з родинами, які виховують дітей-сиріт, подолання стереотипів щодо усиновлення і супровід родин, які наважилися прийняти дітей.

«Ми запрошуємо вас до нас. Ми вирішили, що в нашому офісі щосереди буде чергування, щоб усі бажаючі взяти дитину, зробили перший крок. З 17:00 до 19:00 у нашому офісі буде організоване чергування батьків, з якими можна поспілкуватися щодо своїх можливих страхів. Можливо, ви не можете бути прийомною сім’єю, але підтримати такі родини ви зможете, їх не так багато», - зазначила представник ГО «Відповідальне батьківство» Юлія Холодовська.
image

Роботу проекту підтримує також управління з питань захисту прав дітей міської ради.

«На обліку у нашого управління перебуває близько 400 дітей. 89% з них  влаштовано до сімейних форм виховання, але ми хотіли б, щоб це було 100%. Тому ми почали співпрацю з ГО «Відповідальне батьківство». Ми працюємо з прийомними родинами, запрошуємо нових кандидатів для створення прийомних родин. Пріоритетною формою є всиновлення. І у нас є черга кандидатів. Для отримання необхідної інформації щодо усиновлення треба звернутися в управління з питань захисту прав дітей, в міську раду», - повідомила начальник управління Тетяна Тимоховська.

Усі бажаючі отримати детальну інформацію від батьків, які наважилися стати прийомними або всиновити дитину, можуть звернутися за адресою: площа Богдана Хмельницького, Будинок Побуту, 6 поверх, офіс №605. Номер: 099 361 34 91.

Переглядiв: 663