В обласному центрі вогнище сказу знаходиться на Ковалівці

24.01.2017 15:49

image

В обласному центрі вогнище сказу знаходиться у мікрорайоні Ковалівка, проте місцеві жителі не поспішають щеплювати від сказу своїх домашніх тварин. Про це у коментарі сайту DOZOR повідомила головний спеціаліст ГУ Держпродспоживслужби в Кіровоградській області Галина Сабадаш.

За інформацією, вогнище сказу знаходиться на проспекті Перемоги, вулиці Вокзальній, провулку Тракторному та у частині Київської вулиці.

«Ветеринарними лікарями проводиться поквартирний обхід, адже  люди неактивно звертаються за щепленням для своїх домашніх тварин. Станом на 24 січня щеплено від сказу 85 домашніх улюбленців, господарі яких проживають у багатоповерхівках на Ковалівці. Активісти ГО «БІМ» проводять стерилізацію беспритульних тварин», - інформує Галина Сабадаш.
«Більшість голів великої та дрібної рогатої худоби мають паспорт та стоять на обліку у ветеринарів, тут ситуація контрольована. Тим, хто ще не зареєстрував козу, корову чи свиню - потрібно якнайшвидше звернутися до ветеринарних лікарів, щоб тварина отримала протисказне щеплення», -додає Сабадаш.

Рішення про завершення протиепізоотичних заходів прийматиме на своєму повторному засіданні Державна надзвичайна протиепізоотична комісія. За умов, якщо не буде зареєстровано нових випадків захворювання на сказ, карантинні обмеження знімуть 15 березня.

Нагадаємо, два тижні тому в Кіровограді ветеринари зафіксували випадок захворювання на сказ безпритульного кота. Жителька мікрорайону Ковалівка  знайшла в себе під дверима мертвого кота і принесла його до ветеринарів перевірити на сказ. Тварина була віддана на експертизу. Фахівці отримали позитивний експертний висновок лабораторії ветеринарної медицини про підтвердження сказу.

Фото tvijromaniv.in.ua

Переглядiв: 1934