В ОДА розповіли про монетизацію субсидій кіровоградцям

12.02.2019 11:31

Жителі Кіровограда та області отримуватимуть субсидії готівкою. Про це під час прес-конференції в ОДА повідомив начальник департаменту соцзахисту Олександр Догаров сьогодні, 12 лютого, інформує медіапортал DOZOR.  

Так, 27 грудня Кабмін прийняв постанову № 1176, яким передбачається надання житлово-комунальних субсидій готівкою у грошовій формі з 1 січня. Кошти субсидії перераховуватимуться до «Ощадбанку» від Міністерства соціальної політики, а потім вже до кожного отримувача субсидії. Кожного повідомлятимуть про надходження розміру субсидії за допомогою смс-повідомлення. Також в повідомленні буде вказана сума, яку субсидіант має сплатити за свій кошт.

«Механізм отримання коштів субсидії вже затверджений та працює. Ті, хто отримував кошти з жовтня минулого року, отримуватимуть субсидії готівкою з березня місяця. Тобто вже у березні громадяни отримають кошти субсидії за лютий місяць. Ми плануємо створити реєстри осіб, які є пенсіонерами, та осіб, які не є пенсіонерами. Кошти будуть йти до «Ощадбанку» та до Пенсійного фонду.  З фонду кошти отримуватимуть пенсіонери Укрпоштою або через банк (в залежності від того, яким чином отримується пенсія – ред.), а з Ощадбанку всі інші субсидіанти», - пояснив Догаров.
image

За словами посадовця, після завершення опалювального сезону у травні всі громадяни, які отримували або не отримували субсидії, мають подати заяву та декларації нових форм до органів соціального захисту населення. Обов’язковим у заповненні документів тепер є номер мобільного телефону задля комунікації між організації, яка фінансує субсидії,  організації, яка нараховує її, а також субсидіанта. 

Переглядiв: 662