В Олександрійському районі зафікували спалах африканської чуми свиней

16.09.2024 13:34

В Олександрійському районі в пісдобному господарстві місцевого геріатричного пансіонату зафіксували африканську чуму свиней. Про це повідомили у Держпродспоживслужбі області. 

Для проведення епізоотичного розслідування на місце події терміново виїхали спеціалісти Олександрійського районного управління та Олександрійської районної державної лікарні ветеринарної медицини.Фахівці встановили, що в підсобному господарстві всього утримувалось 22 голови 

.Падіж варин розпочався вранці 12 вересня, всього загинуло 10 голів. У деяких свиней спостерігались клінічні ознаки захворювання на АЧС (загальне пригнічення, важке дихання, погіршення апетиту, підвищена температура тіла 39,5 - 40,0°С), проте за лікувальною допомогою до державних установ ветеринарної медицини керівництво закладу не зверталось.

При дослідженні відібраних проб патологічного матеріалу в Кіровоградській регіональній державній лабораторії Держпродспоживслужби діагноз африканська чума свиней підтвердився.

Рішенням державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Олександрійській міській раді територію підсобного господарства Олександрійського геріатричного пансіонату з спеціальним відділенням оголошено епізоотичним вогнищем неблагополучного пункту з АЧС та встановлено карантин.Також визначені зони захисту з радіусом 3 км та спостереження (нагляду) з радіусом 7 км.

 Наразі фахівці ветеринарної медицини проводять заходи, направлені на локалізацію та недопущення поширення інфекції.Ситуація знаходиться на контролі Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області.

Переглядiв: 144