В Олександрії через порушення тимчасово зачинили заклад громадського харчування

20.09.2023 16:32

В одному з закладів громадського харчування (кафе) в м. Олександрія фахівці Держпродспоживслужби знайшли порушення щодо дотримання вимог законодавства у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів. Про це медіапорталу DOZOR повідомили в установі. 

Зокрема, встановлено, що в приміщенні брудно, не ведеться результативна боротьба зі шкідниками. Морозильні камери, холодильна вітрина брудні, мають сліди корозії. Потребують чищення й дошки для нарізання продуктів. Також харчові продукти не захищені від будь-якого забруднення на всіх стадіях виробництва, переробки та/або обігу, не здійснюється контроль за температурним режимом. Харчові відходи вчасно не видаляються, а тому контейнери для них переповнені.

Враховуючи численні порушення, які можуть створити загрозу для здоров’я споживачів, та керуючись Законом України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» Головне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області видало рішення про тимчасове припинення виробництва та/або обігу харчових продуктів і зобов’язало суб’єкта господарювання усунути виявлені порушення в визначений термін.

Переглядiв: 2546