В управлінні Держпраці озвучили попередню причину нещасного випадку на шахті Кіровоградщини

02.06.2020 13:08

Нещасний випадок на Новокостянтинівській шахті, ймовірно, стався через несправність обладнання. Про це у коментарі медіапорталу DOZOR повідомив тимчасово виконуючий обов’язки керівника управління Держпраці області Віталій Заніздра.

"Попередньо була виявлена несправність технологічного обладнання, на якому експлуатується пасажирська шахтна кліть для підйому та спуску працівників. Остаточні причини будуть відомі вже після завершення розслідування. Сьогодні на місце виїдуть експерти, які дадуть висновки за результатами якого, ми зможемо говорити вже конкретніше, що сталося та яка причина", - зазначив Віталій Заніздра.

Як повідомила медіапорталу DOZOR прес-секретар ДП «Схід ГЗК» Тетяна Гожуляніна за вихідні дні кількість потерпілих під час нещасного випадку зросла до дев’яти осіб.

"Враховуючи вихідні дні, за медичною допомогою звернулося дев’ять шахтарів, з яких шестеро госпіталізували. Четверо шахтарів отримали травми ніг, двоє - травми голови та ще двоє травмували поперек", - зазначила прес-секретар.

Нагадаємо, 29 травня, близько 07:20 стався нещасний випадок на ВП Новокостянтинівська шахта, у результаті чого постраждало шестеро працівників, за даним фактом поліція відкрила кримінальну справу.

Альона Копотій 

Переглядiв: 4444