Вартість проїзду у кіровоградських маршрутках зросте цього місяця

05.01.2017 10:26

image

До кінця січня вартість проїзду у кіровоградських маршрутках зросте на 50 копійок і становитиме 4 гривні за поїздку. Про це сайту DOZOR повідомив начальник міськуправління транспорту Олександр Вергун.

 “Перевізники подали відповідні розрахунки. Серед причин майбутнього здорожчання - підняття розміру мінімальної зарплатні до 1600 (з 1 грудня 2016 року), наступне “новорічне” підняття розміру “мінімалки” до 3200 гривень і пов’язані з цим збільшення податкового навантаження. Проект рішення опубліковано на сайті міськради і ми зараз вивчаємо ці документи, у найближчий час будемо виносити на засідання виконкому”, - інформує Олександр Вергун.

 Проте 4 гривні за проїзд - далеко не межа, перевізники хочуть майже вдвічі більше.

 "ПП "Олікс" подавало свої розрахунки в грудні 2016 року. Згідно них, вартість проїзду у міському транспорті має складати 5 гривень 28 копійок. Та й то лише за умови компенсування місьрадою коштів за перевезення пільговиків. Якщо таких компенсацій не буде - вартість проїзду має бути в межах 7 гривень", - зазначив у коментарі сайту DOZOR заступник директора ПП "ОЛІКС" Павло Діхтяренко.

Перевізник припускає, що зростання тарифів на міські перевезення може проходити в кілька етапів. Утім, перше здорожчання на 50 копійок має відбутися після 25 січня.

Переглядiв: 4916