Вартість проїзду у маршрутці у Кропивницькому може зрости майже до 9 гривень

05.01.2021 08:09
image

В обласному центрі перевізники пропонують затвердити вартість проїзду майже до 9 гривень. Про це під час прес-конференції повідомив начальник управління розвитку транспорту та зв’язку Віктор Житник сьогодні, 5 грудня, інформує медіапортал DOZOR

Так, перевізники звернулися до міськради з проханням переглянути тариф через збільшення певних витрат, зокрема, паливно-мастильних матеріалів.

«Зараз перевізники вже вийшли на споживання газу для перевезень на рівні майже 15 гривень. Збільшився мінімальний рівень заробітної плати – до 6 тисяч гривень. Ось такі основні фактори призвели до того, що ми отримали від перевізників відповідні звернення. Ми зараз вивчаємо питання доцільності підняття плати за проїзд та поданих розрахунків», - розповів Житник.
image

За інформацією, перевізники подали розрахунки, які орієнтовно виходять більше 8 гривень, тобто 8,50, 8,70. Також варто враховувати пасажиропотік на кожному з маршрутів. Також начальник управління транспорту та зв’язку вже надав доручення розглянути підвищення тарифу для КП «Електротранс» через звернення перевізників. Наразі розрахунки ще не надійшли.

За словами Житника, тариф може бути різним для окремих маршрутів, однак переважає думка, аби він був єдиним для всіх.

Переглядiв: 2486