"Ваш син скоїв ДТП": У Кропивницькому засудили телефонних шахраїв

11.06.2020 07:16
У Кіровському районному суді винесли вирок двом уродженцям Луганська, які виманювали гроші у кропивничан. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у прокуратурі області.
 
Так, шахраї працювали за схемою: «Ваш син (донька) скоїли смертельну ДТП, необхідно гроші». Свою вину обвинувачені визнали повністю у скоєному злочину. Потерпілі та обвинувачені уклали угоду про примирення. Збитки, завдані потерпілим, обвинувачені відшкодували у повному обсязі.
 
За інформацією, злодії працювали на території області. Телефонували громадянам найчастіше вночі. Незнайомий голос представлявся працівником поліції та повідомляв, що син (донька, онук) абонента потрапив у ДТП, смертельно травмував людину, внаслідок якої необхідні грошові кошти щоб його не ув'язнили. Жертви починали нервувати та розпитувати подробиці, а шахрай вів свою гру далі, недаючи жертві вийти зі стресової ситуаціїт та вибудовував свій діалог так, щоб потерпілий погоджувався допомогти родичеві і слухняно виконував його поради.
 
При цьому шахраї просили не відключати телефон, позбавляючи людей можливості передзвонити родичам і з’ясувати реальну картину. Телефонні шахраї переслідували єдину мету - видурити гроші, які жертва, нібито рятуючи родича, має віддати готівкою кур’єру.
 
Жертвами шахраїв стали жінки похилого віку 1936 та 1943 року народження. Вони віддали за порятунок родича останні гроші - у першому випадку 11500 грн, в другому 31000 грн.
 
У результаті суд визначив обвинуваченим покарання у вигляді штрафу. 
Переглядiв: 1121