Вчителів STEM-предметів з Кіровоградщини запрошують на безкоштовний хакатон

23.08.2019 14:30

Вчителів STEM-предметів Кіровоградської області запрошують взяти участь у Хакатоні «STEM-урок: методичні підходи та гендерні стереотипи». Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Захід організовують CSR Ukraine, експертна організація Центр «Розвиток Корпоративної Соціальної Відповідальності», та Фонд Народонаселення ООН в Україні - UNFPA Ukraine.

Мета хакатону - спільно розробити проєкти та методики, які допоможуть перевіряти STEM-уроки на наявність гендерних стереотипів та знайти інноваційні рішення щодо створення умов, які сприятимуть зацікавленості учнівської молоді вибором STEM-професій. Партнер Хакатону - Інститут модернізації змісту освіти.

Захід проводиться для вчителів з чотирьох областей: Одеської, Миколаївської, Херсонської та Кіровоградської.

Під час триденного хакатону вчителі отримають досвід неформальної освіти, дізнаються від новаторів-освітян про те, як вони змінили підходи до викладання STEM-предметів, опанують методи для підвищення інтересу учнівської молоді до STEM за допомогою дизайн-мислення, набудуть практичний досвід роботи в групах щодо розробки проектів та методик, які допоможуть перевіряти STEM-уроки на наявність гендерних стереотипів.

Участь у заході безкоштовна. Організатори покривають всі витрати, в тому числі проїзд та проживання до Одеси. А також забезпечують круту локацію, неймовірних спікерів, менторів та цінні призи.

Учителям STEM-предметів необхідно:

  1. Зареєструватися особисто до 15 вересня 2019 року включно за цією реєстраційною формою .
  2. У реєстраційній формі слід описати свою мотивацію, а також шляхи залучення учнів та учениць до STEM (відповідь на це питання - один з ключових критеріїв відбору).
  3. Дочекатись результатів відбору кандидатів для участі у хакатоні. 18 вересня на вказану під час реєстрації електронну адресу вам буде надіслано Лист-запрошення на хакатон (також з результатами відбору можна буде ознайомитися на сайті:  та на facebook-сторінці.
  4. Взяти участь у триденному хакатоні 29 вересня -1 жовтня квітня 2019 року.
  5. Розробити круті рішення та виграти цінні призи!

З будь-яких питань щодо участі, звертайтесь за телефоном (044) 292-02-48

Нагадаємо, у 2018-2019 роках організатори вже успішно провели 3 Хакатони для вчителів у Дніпрі, Івано-Франківську та Маріуполі.

Довідково:

STEM-предмети - це фізика, астрономія, хімія, математика, інформатика, біологія, технології, робототехніка, географія та економіка.  

Переглядiв: 849