Верховна Рада перейменувала Кіровоградський район

20.11.2018 15:10

Депутати Верховної Ради перейменували Кіровоградський  район під час вечірнього засідання сьогодні, 20 листопада, інформує медіапортал DOZOR з посиланням на пряму трансляцію телеканалу ZIK.

Так, за проектом постанови, яку підтримав 231 депутат, Кіровоградський район перейменовано на Кропивницький.

Нагадаємо, Верховна Рада несподівано для всіх перейменувала Кіровоград в Кропивницький два роки тому. На розгляді даного питання депутатам не повідомили, як саме перейменовують Кіровоград. Перше судове засідання з приводу незаконного перейменування обласного центру відбулося 16 серпня, однак було перенесене через неявку представників ВР, які є відповідачами у справі.  У червні минулого року у Вищому адміністративному суді України відбулося чергове засідання щодо незаконного перейменування Кіровограда, але через висловлення позивачами недовіри суддям, які ведуть справу, суд перенесли. 

Як повідомляв DOZOR, торік директор Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович звернувся до української влади щодо декомунізації двох областей – Дніпропетровської та Кіровоградської під час круглого столу про виконання законодавства щодо засудження комуністичного режиму.

Наразі судова тяганина щодо незаконного перейменування Кіровограда триває.

Переглядiв: 3866