Ветеринаром, який застрелив собаку, після звернення зоозахисників до прокуратури знову займається поліція

27.02.2017 08:56

image

Після звернення захисників тварин до прокуратури щодо несправедливого покарання ветеринара, який під Кіровоградом застрелив безпритульну собаку, справою знову зайнялася поліція. Про це сайту DOZOR повідомили речники зазначених відомств.

«Прокуратурою Кіровоградської області звернення голови ГО "Щасливий пес" на дії ветеринарного лікаря та з інших питань скеровано 17.02.2017 для організації розгляду та прийняття рішення у відповідності до вимог чинного законодавства до Головного управління Національної поліції в області», - повідомили в обласній прокуратурі.

У свою чергу в обласній поліції зазначили, що наразі з цього приводу проводиться перевірка. Про результати правоохоронці повідомлять після її завершення.

Як повідомляв DOZOR, минулого місяця у Черняхівці, що у передмісті Кіровограда, водій автомобіля «Шевроле» на ходу застрелив з пістолета безпритульну собаку. Згодом з’ясувалося, що вбивцею тварини є ветеринар.

«До нас в організацію надійшло шокуюче повідомлення і відео. Чоловік застрелив собаку з пістолета. Сталося вбивство біля Черняхівського м'ясокомбінату, де собачка жила 10 років, її там годували і любили», - повідомила у коментарі сайту DOZOR волонтер організації Оксана Литвинова.

Обласна поліція не відкрила кримінальну справу, склавши адміністративний протокол за фактом хуліганства. Суд призначив покарання у вигляді штрафу 255 гривень.

Захисники тварин заявили про несправедливе покарання та звернулися до прокуратури, оскільки, зазначають,  вчинений злочин підпадає під 299 статтю Кримінального кодексу України – жорстоке поводження з тваринами. Також волонтери наполягають на позбавленні зброї даного громадянина.

Переглядiв: 1436