Вибори ректора ЦДПУ у Кропивницькому відбудуться у жовтні

03.08.2020 13:59
image

Причина оголошення конкурсу на посаду ректора Центральноукраїнського державного педагогічного університету ім. Володимира Винниченка – в завершенні терміну дії контракту з очільником закладу. Вибори ректора вишу відбудуться у жовтні. Про це у коментарі медіапорталу DOZOR розповів в. о. ректора ЦДПУ Олег Семенюк.

«Закон України «Про освіту» передбачає, що посада ректора є такою, що визначається через вибори. Контракт з ректорами укладається на 5 років. А для національних  університетів – на 7 років. Наприкінці червня у мене закінчився термін контракту, він був укладений в 2015 році. Тому Міністерство освіти, згідно з законодавством, призначило мене виконуючим обов’язки,  видало наказ про оголошення конкурсу. Подача документів має тривати два місяці, потім приблизно протягом місяця документи перевірятимуть, міністерство визначиться з допуском чи не допуском кандидатів. І 20 жовтня має бути проведений конкурс на посаду ректора», - пояснив Олег Семенюк.

За інформацією, у жовтні цього року, термін дії контракту завершується ще в одного ректора кропивницького вишу – очільника Центральноукраїнського національного технічного університету Михайла Черновола.

Нагадаємо, МОН оголосило конкурс на вакантну посаду ректора ЦДПУ ім. Володимира Винниченка. 

Переглядiв: 1846