Вибухотехніки поліції Кіровоградщини розміновували деокуповані території Харківської області (ФОТО)

27.10.2022 17:23

Вибухотехніки поліції області повернулися з відрядження, під час якого вони проводили розмінування населених пунктів Харківщини. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у поліції області.

Так, протягом вересня-жовтня, вибухотехніки зачистили площу понад 27 га та більше 23 км доріг від мінно-вибухових загороджень.

Також спеціалісти забезпечували порядок під час роботи слідчо-оперативних груп та криміналістів у місцях, де російські війська залишили дуже багато вибухових матеріалів і пасток, та працівників відповідних служб у відновленні об'єктів критичної інфраструктури.

Водночас, вибухотехніками надавалася домедична допомога громадянам, які зазнали поранень внаслідок артобстрілів.

«Робота на Харківщині дуже  напружена, оскільки перебуваєш у безпосередній близькості до зони проведення активних бойових дій, а інколи – і в самій зоні. У таких екстремальних умовах, під артилерійськими обстрілами, потрібно бути ще більш уважними та обережним, оскільки на кожному кроці чатує небезпека», – розповіли вибухотехніки Руслан Якименко та Олександр Лашкевич.

До речі, за сумлінне несення служби, зокрема на деокупованих територіях та вжиття заходів для порятунку громадян під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, Олександр Лашкевич отримав відзнаку МВС України «Вогнепальна зброя».

Нагороду вибухотехніку вручив особисто міністр внутрішніх справ Денис Монастирський під час візиту до Кропивницького.

Переглядiв: 518