Вибухотехніки поліції Кіровоградщини у складі зведених загонів розміновували деокуповані території (ФОТО)

17.06.2022 15:42

Упродовж трьох останніх місяців працівники вибухотехнічної служби брали участь у здійсненні робіт з розмінування та зачистки Київської області від вибухонебезпечних предметів, які залишились після завершення бойових дій та звільнення захоплених територій від російських окупаційних військ. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у поліції області. 

Фахівці-вибухотехніки у складі груп та безпосередньо проводили обстеження місць тимчасової дислокації підрозділів збройних сил рф з метою виявлення фактів мінування таких об’єктів штатними інженерними боєприпасами та саморобними вибуховими пристроями на основі ручних гранат з подальшим проведенням робіт щодо їх знешкодження.

Також брали безпосередню участь у зачистці місць розташування ураженої військової техніки противника з метою вилучення та знешкодження боєприпасів, які не розірвалися.

Загалом вибухотехніками Кіровоградщини було виявлено та знешкоджено близько 7,5 тисяч вибухонебезпечних предметів. Серед них – ручні гранати, постріли до ручних протитанкових та підствольних і автоматичних гранатометів, підривачі до інженерних боєприпасів та ствольної артилерії, мінометні міни, артилерійські постріли та снаряди зокрема калібром від 23-мм до 203-мм, реактивні вогнемети та протитанкові гранати, елементи реактивних снарядів, протитанкові керовані ракети, бойові частини некерованих авіаційних ракет та керованих ракет, елементи ракет тактичного ракетного комплексу, порохові заряди, протипіхотні та протитанкові міни.

Нині співробітники відділу вибухотехнічної служби працюють за місцем постійної дислокації в Кіровоградській області та готові знову у разі потреби долучитися до виконання завдань з розмінування територій, звільнених від ворожих військ.

  Приєднуйтеся до нас у соцмережах: Фейсбук: |Телеграм Інстаграм

Переглядiв: 894