Вічний вогонь у Кіровограді запалюють тільки для фотозйомки посадовців?

10.05.2019 15:33
image

Вічний вогонь, що символізує вічну пам'ять про загиблих у роки війни, не горів на Фортечних валах навіть протягом Дня Перемоги учора, 9 травня. Вогонь запалили лише на час урочистостей, в яких взяли участь представники влади.

Містяни, які прийшли віддати данину пам'яті та покласти квіти до вічного вогню після 12-ї години, символічного полум'я не побачили.

"Ми прийшли покласти квіти до вічного вогню після обіду, вогонь не горів. Діти так і не зрозуміли , що таке вічний вогонь. Це сором, що навіть у День Перемоги в нашому місті не спромоглися по-людськи віддати данину пам'яті полеглим солдатам", - написав кіровоградець Віктор Миронюк.

Медіапортал DOZOR звернувся за коментарем до міського управління ЖКГ.

Там відповіли: увімкнення вічного вогню залежить від ВАТ «Кіровоградгаз», який дає необхідні об’єми газу.  Проте у  «Кіровоградгазі» пояснюють: готові надати будь-які об’єми, але міські комунальники  просять подачу газу лише на три години 9 Травня - з 9.00 до 12.00.

За словами керівника комунального підприємства "Ритуальна служба – спеціалізований комбінат комунально-побутового обслуговування", яке відповідає за роботу газової системи на Фортечних валах,  справа -  в економії коштів.

"На початку цього року у вісім разів підвищилася ціна на газ, можете уявити собі, що це таке? Якщо раніше вічний вогонь обходився у якихось 500 гривень на весь день, то зараз ціна значно підвищилася», - сказав керівник підприємства Юрій Вісяніков.

Утім, скільки складає економія на символі вічної пам'яті про загиблих - у міськраді відповіді не дали.

image
image

Фото з сайту міськради

Переглядiв: 1142