Від SMM відомого артиста до сімейної справи: Історія створення першої штрудельної Кропивницького (ФОТО)

14.04.2023 13:27

Кропивничанка Анна Кривонос торік створила першу у місті штрудельну. Заклад «Ferdinand» мав відкритися 25 лютого торік. Війна змусила відкласти плани, але не змусила їх скасувати. Тож вже у червні у ЖК «Ковалівському» з’явилося місце, де можна насолодитися штруделями з різними смаками, кавою, сінабонами та морозивом. Про те, як вдалося заснувати сімейний заклад – дізнавався медіапортал DOZOR.

Анна каже: ідея створити щось смачне та з атмосферою затишку була давно.

«Ідея створити сімейний заклад виникла років 7 тому. Ми з чоловіком хотіли створити дуже затишну кав’ярню, в якій люди себе почуватимуть, як вдома. Потім думали, чим виділитися і вирішили, що нашою «родзинкою» будуть штруделі. Ми були в Італії, Австрії, коли повернулися додому, то не знайшли такої смакоти в місті. У Австрії штруделі бувають з яблуками. Ми вирішили додати від себе декілька варіацій штруделів», - розповідає Анна.

І справді, наразі тут є три види солодких та стільки ж солоних штруделів. Бажаючі солоденького можуть скуштувати штруделі з яблуками, вишнею та горіхами, а також сезонний: малина з заварним кремом. Також тут пропонують солоні штруделі: з куркою та грибами, сирний, а також з лососем.

Навіть після того, як вже було приміщення та готовий сценарій відкриття закладу, зробити це вчасно не вдалося через початок війни.

«Ми планували відкриття штрудельної 25 лютого 2022 року. Ми запросили друзів, не вірили, що почнеться війна, тож на повну готувалися до відкриття. Коли прокинулися 24 лютого, то зрозуміли, що треба відкласти на невизначений термін це відкриття. Чоловік пішов на фронт у перші тижні війни, а я з дитиною виїхали за кордон. Буквально за три місяці після початку війни я повернулася у Кропивницький і ми все ж відчинили двері нашого закладу. Чоловік дуже допомагає нам: щодня телефонує, також він у нас директор з розвитку та з фінансів, хоча і на віддаленій основі», - каже засновниця першої у Кропивницькому штрудельної.

Якщо наші читачі подумають, що засновниця закладу або ж її чоловік – професійні кулінари, то це не зовсім так. До відкриття штрудельної кропивничанка працювала у сфері реклами. Тож тонкощі ароматної та смачної випічки показують професійні майстри. Анна ж активно займається розвитком свого закладу.

«Я не планувала стати бізнес-вумен. У мене завжди був потяг до творчості, до чогось, що не пов’язано з рутинною роботою. Малювати та співати я не вмію, але я вирішила відобразити свій творчий задум у цьому закладі. До цього я працювала у рекламних агенціях, останні два роки – була SMM-спеціалістом в команді одного з відомих артистів», - зазначає Анна Кривонос.

За рік роботи штруделі полюбилися містянам. І родинний бізнес вирішили трохи розширити. Тож друга штрудельна вже відчинила двері на вулиці Попова. Засновниця закладу «Ferdinand» Анна Кривонос констатує: цей заклад завжди ставатиме кращим для містян та його гостей.

Адреси штрудельної «Ferdinand»: вулиця Івана Похитонова, 7/77 (ЖК «Ковалівський») та вулиця Попова, біля будинку 15/18 (на зупинці біля «Файномаркету»).

Переглядiв: 2471