Відомий художник презентував «День Тетяни» в «Єлисаветграді» (ФОТО)

01.03.2019 16:50
image

В обласному центрі в галереї «Єлисаветград» відбулася презентація виставки «День Тетяни» відомого художника Анатолія Шаповалова сьогодні, 1 березня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.  

Так, виставка мала відбутися у січні, до 70-річчя художника. Але через смерть дружини Анатолій Шаповалов вирішив відкласти виставку та присвятити її своїй дружині,яку він називає своєю музою. Власник галереї «Єлисаветград» Микола Цуканов каже, що виставка митця такого рівня є справжньою культурною подією для міста.

«Анатолій Шаповалов – відомий художник, я думаю, що це справжня подія для міста, адже виставки такого рівня проходять не дуже часто, оскільки роботи Анатолія Гавриловича експонуються по всій Україні і далеко за її межами, художник дуже зайнятий, зараз дуже працює. Коли його дружина померла, він фактично відмовився презентувати цю виставку. Але я наполіг на тому, щоб вона відбулася, і щоб виставка була присвячена його дружині. Експозиція невелика, камерна, але чітко відображає життя художника та його родини», - розповів Микола Цуканов.

Експозиція представлена 25 картинами, виконаними у техніці масляного живопису. Художник говорить, що дружина була для нього натхненням, тому після її смерті він працюватиме за двох.

image
image
image
image
image
image
image
image
image
«Ми прожили з дружиною все життя, душа в душу. Разом ми були майже півстоліття. Коли людини не стає, розумієш, що вона для тебе означає, тому зараз я можу сказати, що писав для неї, і все робив для неї. Разом з дружиною ми збиралися відкривати виставку до мого 70-річчя, але через її смерть цю виставку я присвячую своїй дружині. Я писатиму наступні картини без неї. Але я точно знаю, що вона буде десь підсвідомо поруч, тому буду працювати за нас обох: за неї, і за себе», - каже Анатолій Шаповалов.

За словами власника галереї, виставку можна буде переглянути у галереї до 21 березня.

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 3419