Відсьогодні кіровоградці можуть безкоштовно пройти важливий експрес-аналіз

15.05.2017 08:49
image

Жителі обласного центрі мають змогу безкоштовно пройти тестування на ВІЛ в рамках акції «Прийди за тестом до свого сімейного лікаря», яка стартувала сьогодні, 15 травня. Про це повідомляє DOZOR.

Акцію організували члени Кіровоградського обласного відділення Всеукраїнської благодійної організації «Всеукраїнська мережа ЛЖВ».

«Кожен може звернутися за експрес - тестом до свого сімейного лікаря. Якщо експрес тест в аптеці у середньому коштує 100 гривень, то для вас він буде безкоштовним. Від вас – візит до медика, від нас – безкоштовний тест. Кожна людина повинна знати свій ВІЛ-статус, щоб у разі виявлення ВІЛ вчасно почати лікування! Робити тест зовсім не боляче. І по часу ця процедура триває максимум 10 хвилин. Важливо, що після пройденого тесту людина знатиме свій результат. І у випадку, якщо він позитивний, одразу отримає консультацію і допомогу», -  закликає голова правління КОВ ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ» Юлія Чабанюк.

За словами PR-менеджера КОВ ВБО «Всеукраїнська Мережа ЛЖВ» Вікторії Семененко, експрес-тест кіровоградці можуть проходити постійно, тобто акція фактично є безстроковою.

«Якщо сімейний лікар будь-якого медичного закладу відмовить у безкоштовному проходженні тестування на ВІЛ, необхідно повідомити нам, в ЛЖВ, за телефоном: 24 - 69 - 04», - зазначила Семененко.

Фото sss.kpi.ua

Переглядiв: 1086